زمان واریز کالابرگ مرداد ۱۴۰۵ / افزایش کالابرگ به کجا رسید؟ بانک مرکزی: تاکنون ۹۰ میلیون کیف پول برای ایرانیان ساخته شده است قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز ۱۳ مردادماه ۱۴۰۵ + جدول صعودی شدن قیمت نفت پس از افت ۷ درصدی در روز گذشته ذخایر نفت آمریکا در سطح هشدار؛‌قیمت نفت به 150 دلار می‌رسد جزییات پرداخت وام بازسازی مسکن به آسیب‌دیدگان جنگ/ سقف وام چقدر است؟ واکنش بازار طلا و سکه به اخبار از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا/ طلای ۱۸ عیار چه تغییری کرد؟ / جدول قیمت‌ها آخرین قیمت محصولات ایران خودرو + جدول قیمت‌ها کالابرگ مرداد ۱۴۰۵ برای این افراد واریز نمی‌شود / زمان دقیق واریز کالابرگ مرداد ۱۴۰۵ آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ / جدول اجاره این خانه در تهران ماهی ۱۲۰ میلیون تومان است/ جدول قیمت اجاره در پایتخت آخرین قیمت سکه و طلا دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ / جدول قیمت جدید سایپا ۱۵۱ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + جزئیات افزایش قیمت کارخانه‌ای واکنش ایرانسل به ابهام درباره مصرف اینترنت حذف کارت سوخت جایگاه داران بازنگری می‌شود؟ / ادامه مخالفت‌ها با افزایش نرخ بنزین زمان ساماندهی نیرو‌های شرکتی قطعی شد / جزئیات جدید از نحوه اجرای تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی

توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش ۱۵میلیارددلار‌ی درآمد‌ نفت

توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش ۱۵میلیارددلار‌ی درآمد‌ نفت رئیس سازمان برنامه و بودجه، تثبیت درآمد‌های حاصل از مالیات و حقوق گمرکی به عنوان منابع مالی پایدار، کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی و افزایش ۱۵ میلیارد دلاری درآمدهای حاصل از صادرات نفت را از جمله اقدامات اقتصادی دولت شهید رئیسی اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 26
کد خبر: ۲۴۲۴۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ داود منظور با اشاره به اینکه، تلاش کردیم  دولت را با درآمد‌های پایدار اداره کنیم،‌خاطر نشان کرد، در سال‌های گذشته؛ مهمترین ساز و کاری که دولت دنبال کرد این بود که اولاً  مالیات را به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، یعنی  مالیات و حقوق گمرکی را به عنوان منابع پایدار و قابل اعتماد دولت و منابع درون‌زای اقتصاد به عنوان رکن اصلی تأمین مالی دولت قرار دهیم، رشد درآمد‌های مالیاتی در سه سال آخر دولت قبل اگر مقایسه کنیم با همین سه سال گذشته که دولت شهید رئیسی بوده، کاملاً این را نشان می‌دهد.

 

نرخ رشد مالیات 60 درصد شد

وی افزود، به طور متوسط نرخ رشد مالیات در سه سال آخر دولت قبل معمولاً حدود 20 درصد بوده، این نرخ در دولت آقای رئیسی رسید به 60 درصد، یعنی سالی 60 درصد مالیات افزایش پیدا کرد.

 

منظور گفت: چون مدتی مسئول سازمان مالیاتی را در این دولت به عهده داشتم، عملاً ما با عادلانه کردن نظام مالیاتی، جلوگیری از فرار‌های مالیاتی، شناسایی مؤدیان جدیدی که مالیات پرداخت نمی‌کردند، با هوشمندسازی مالیاتی و استفاده از نظام داده‌ها توانستیم مالیات را قدری به مالیات عادلانه نزدیک کنیم. البته هنوز هم اعتقاد داریم که بین آن چه مالیات وصول می‌شود و ظرفیت وصول مالیات، فاصله وجود دارد. ما هنوز تمام طرح‌های مالیاتی را شناسایی نکردیم. هنوز تمام مالیات حقه را دریافت نمی‌کنیم و به همین جهت هم ما می‌بینیم سهم مالیات در تأمین بودجه در دولت آقای رئیسی نسبت به دولت قبل یک افزایش چشم‌گیری پیدا کرد.

 

کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی 


رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد، به همان میزان هم ما توانستیم که اتکای دولت را به منابع ناپایدار کاهش دهیم که یکی از آنها؛ درآمد‌های نفتی است و همچنین یکی از آنها؛ انتشار اوراق مالی است. آن جایی که ما مجموع درآمد‌های مالیاتی و گمرکی و فروش نفت‌مان پاسخگوی نیاز‌های ما نیست لاجرم می‌رویم به طرف انتشار اوراق بدهی. 

 

وی افزود، در دولت آقای رئیسی حدود 320 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل بازپرداخت شد و میزان انتشار اوراق خالصی که در این دولت در این سه سال اتفاق افتاد، صرفاً 420 هزار میلیارد تومان بوده، یعنی اگر ما نسبت بگیریم؛ نسبت خالص انتشار اوراق به کل بودجه دولت؛ در دولت قبل در سه سال آخر دولت؛ این نسبت 14 درصد بوده، در دولت آقای رئیسی این به پنج و نیم درصد کاهش پیدا کرده است. یعنی دولت توانسته با شناسایی منابع پایدار به جای انتشار اوراق، به طرف منابع پایدارتر برود که عمده‌ترین آنها مالیات و حقوق گمرکی بوده است. البته در کنار این دولت از ظرفیت‌های خالی صادرات نفت هم استفاده کرده است.

 

به گفته منظور، در دولت قبل ما موارد زیاد و اوقات زیادی بود که نفتی که می‌خواستیم صادر کنیم، بازار صادراتی در اختیار نداشتیم. این نفت روی کشتی‌ها باقی می‌ماند تا برای آن مشتری پیدا کنیم، اما در این دولت تمام نفتی که تولید شد که ظرفیت تولید هم افزایش چشم‌گیری پیدا کرد. ما ظرفیت تولیدمان از حدود دو و دو دهم میلیون بشکه در روز رسیده الان به سه و شش دهم میلیون بشکه در روز و این ظرفیت؛ بخشی به مصرف داخل و بخشی به صادرات الان اختصاص پیدا می‌کند. درآمد صادرات نفت ما به همین نسبت افزایش پیدا کرده است. یعنی در دولت آقای رئیسی ما توانستیم در درآمد حاصل از صادرات نفت  یک افزایش قابل توجهی  ایجاد کنیم. بر این اساس تقریباً سالی 15 میلیارد دلار ، به درآمد صادرات نفت  نسبت به سال‌های آخر دولت قبل اضافه شد.

 

همه اینها در کنار هم باعث شد که ما بتوانیم پایداری بودجه‌ای را افزایش دهیم، کسری بودجه را کنترل کنیم و در سال گذشته ما توانستیم 99 درصد هزینه‌های جاری را که در بودجه پیش‌بینی شده بود تخصص بدهیم و پرداخت کنیم. 85 درصد هزینه‌های عمرانی و اعتبار طرح‌های عمرانی‌مان را تخصیص دهیم، مجموع اینها باعث شد که میزان افتتاح طرح‌ها در این دولت به شدت افزایش پیدا کرد. ما فقط در سال گذشته بالغ بر 1200 پروژه و طرح را افتتاح کردیم./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار